Меню
Профил
Език

Категории

Избери по

Блог статии

Начало Марки

Bambo Nature

Филтри

Bambo Nature

Ново поколение екологични пелени, създадени с грижа за бебетата и околната среда!

В продължение на повече от 40 години Bambo Nature предоставя висококачествени бебешки пелени, които са нежни, меки и са изработени от екологично чисти материали. Датската компания Abena e сред първите производители на памперси в света. Bambo Nature са първите пелени в света, които са сертифицирани с уважаваната и надеждна екомаркировка „Nordic Ecolabel“.

Обещаваме Ви, че нашите еко пелени:

• щадят нежната бебешка кожа – не съдържат опасни химикали и алергени, поради което са пелени подходящи и за бебета и деца с кожни раздразнения, алергии и обриви;

• осигуряват спокоен сън – максимално абсорбиращи са, ултра меки и изключително гъвкави и отговарят на очакванията на всички родители да намерят памперси, които не пропускат;

• са създадени с грижа за природата – от устойчиви ресурси и с по-малко отпадъци.

Отговорните родители винаги искат да осигурят най-доброто за техните бебета и това включва също да открият перфектните бебешки продукти. Еко памперсите, тренировъчните гащички и мокри кърпички Bambo Nature са в челните редици на технологичното развитие от функционалността на продуктите до материалите, от които са изработени.

Нашите пелени и тренировъчни гащички са с изключително мек горен слой и с голяма абсорбираща способност, която отвежда бързо влагата от бебето и я заключва във вътрешността, също така сa изцяло дишащи. Bambo Nature осигуряват най-първокласна грижа за бебешката кожа, дерматологично тествани са и гордо се отличават с най-тънкия дизайн, който не прави компромис с ефективността и удобството, позволявайки на вашето бебе да се движи свободно и намалява риска от нежелани протичания. Заедно с гъвкавите еластични странични ленти, постигането на перфектно прилягане на пелените никога не е било по-лесно!

Ние полагаме голямо усилие, за да гарантираме, че нашите продукти са щадящи, както към вашето дете, така и към околната среда, защото са произведени в Дания в предприятие, в което се рециклират 86,4% от всички отпадъци от производството. Целулозната маса, използвана в памперсите Bambo Nature е екологично чиста и биоразградима и идва от устойчиво горско стопанство, където са засадени повече дървета, отколкото отсечени, давайки на марката сертификат от FSC - Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) – символ, гарантиращ, че продуктът е произведен със суровини от отговорно управлявани горски масиви.

Bambo Nature са отличени от английското списание „Ethical Consumer Magazine“ за "Най-добра покупка" за своята функционалност и екологичност и са независимо акредитирани с еко сертификат Nordic Ecolabel - официална екомаркировка за продукти, отговарящи на строгите екологични стандарти и критерии на скандинавските страни за опазване на околната среда.

Мокрите кърпички Bambo Nature са носител на множество награди и са създадени с внимателно подбрани съставки, като алантоин, който успокоява кожата и действа противовъзпалително, дерматологично тествани са и са подходящи за всички типове кожа. Деликатната кожа на Вашето бебе се нуждае от най-нежните грижи, поради което мокрите кърпички Bambo Nature не съдържат парфюми, парабени, оцветители, хлор, алкохол, феноксиетанол или други потенциално вредни и опасни съставки. Сертифицирани са от Датската асоциация за астма и алергии, което гарантира, че тези продукти са подходящи дори за чувствителната кожа на новородено бебе.

Родителите по света могат да се доверят на Bambo Nature не само с грижата за своето бебе, но и да са уверени, че използват продукт, който е разработен с мисъл за околната среда. Нашите обещания Нашият ангажимент към опазването на околната среда е дългосрочен с намерението ни, че освен ние и бъдещите поколения ще могат да живеят в хармония с природата.

Ние постигаме това чрез фокусиране върху следното:

• За производството на Bambo Nature се използват възобновяеми суровини

• Дървесината, използвана в производството се извлича от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.

• Не се добавя абсолютно никакъв хлор по време на процеса на избелване.

• Не се използват химични вещества или съединения от списъка с вещества предизвикващи сериозно безпокойство SVHC (от Регламента REACH, член 33 (2)).

• Не съдържат вещества, които са вредни за здравето или околната среда (фталати, органични калаени съединения (МВТ, DBT, TBT), тежки метали, хлор (CI), формалдехид (HCHO), колофон, азо-пигменти, PVC. Abena забранява използването на всяко химично вещество или съединение, което е известно като локално дразнещо или води до изостряне на чувствителността. В процеса на производство се спазват строги изисквания В завода е въведено намалено потребление на енергия. Бебешките еко пелени Bambo Nature са произведени с най-новата и най-ефективна машина за пелени.

• Фирмата се придържа към изискванията за потреблението на ресурси.

• Не се използват вредни химикали по време на производството (без оптически избелители, без лосиони за грижа за кожата, без парфюми или етерични масла, без вещества за премахване на миризмата).

• Вече изцяло са намалени всички отпадъци, които възникват по време на производството. Дори праха се филтрира, събира и използва повторно. Опаковане и дистрибуция на продукцията фокусирано се върху намаляване на отпадъците и използването на горива

• Опаковката е произведена от висококачествени възобновяеми материали с най-ниските възможни въглеродни емисии.

• Продуктите и опаковъчните материали могат да бъдат унищожени чрез рециклиране, изгаряне или компостиране.

• При дистрибуцията на продукцията, фокусът е насочен към намаляване на употребата на горива.

При производството на еко пелените Bambo Nature се спазват строги екологични изисквания, за да се осигури минимално въздействие върху околната среда. С над 80% родители, използващи памперси за еднократна употреба за своите бебета и деца е изчислено, че над 18 милиарда пелени се използват за една година, а и вероятно още повече след въвеждането в употреба на тренировъчните гащички. Изключително важно и задължително е, компаниите да инвестират време, енергия, научни изследвания и технологично развитие, за да създават продукти, които са екологични и от устойчиви ресурси. Abena признава, че цялото потребление се отразява на околната среда. Въпреки това, нашите продукти са със значително по-ниско въздействие върху околната среда в сравнение с други. Чрез работата с нашите доставчици на суровини, приемането на независими тестове и проверки, както и производството на един от най-екологичните бебешки пелени, Abena демонстрира ангажимент за подобряване на света, в който живеем.

Сертификати: Nordic Ecolabel Екомаркировката Nordic Ecolabel за целия асортимент артикули Bambo Nature e Вашата гаранция, че продуктите са сертифицирани, като щадящи околната среда. Някои от най-строгите изисквания, които бебешки пелени трябва да изпълнят, за да бъдат обозначени с екомаркировка са:

• Продуктите не трябва да съдържат оптически избелители или парфюми

• Да отговарят на въведените ограничения за производствени отпадъци, създадени в процеса на производство.

• Не се допуска използване на овлажняващ лосион или подобни вещества.

• Продуктите трябва да съдържат възобновяеми суровини. FSC® маркировка Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) е международна неправителствена организация с идеална цел, посветена на насърчаването на отговорно управление на горите в световен мащаб. FSC сертификацията се разглежда като златен стандарт за отговорно управление на горските територии. Това е основната причина, поради която FSC е най-успешната система за горска сертификация в света, във връзка с разпознаването на търговската марка и открояването на пазара. Маркировката FSC върху продуктите Bambo Nature е Вашата гаранция, че целулозната маса, използвана в нашите продукти идва от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.

Дерматологично тествани Продуктите Bambo Nature са дерматологично тествани в независимите германски институти ProDERM (Институт за приложни дерматологични проучвания, Хамбург, Германия) и ATC GmbH (Applied Tox Consult), които удостоверяват, че продуктите са в съответствие с нормативните разпоредби и не предизвикват кожни раздразнения и алергии.

Здравен сертификат от Abena Здравният сертификат на Abena удостоверява прозрачност при производството и безопасност на всички суровини и съставки, които се съдържат в продукцията.

BRC Consumer Products – Сертификат от Британската асоциация на търговците на дребно за потребителски продукти Разработените от Британската асоциация на търговците на дребно (BRC) изисквания на BRC Global стандартите, наложени от британските търговци на дребно за определени продукти целят осигуряване на безопасността при употреба, законосъобразността и качеството на продуктите.

 

http://www.bambonature.bg/

 

31

продукта

Продукти

Страница 1 от 2
«1 2»

Новини