Меню
Профил
Език

Категории

Блог статии

Начало Марки

Марки

«1»

Bambo Nature

Ново поколение екологични пелени, създадени с грижа за бебетата и околната среда!

В продължение на повече от 40 години Bambo Nature предоставя висококачествени бебешки пелени, които са нежни, меки и са изработени от екологично чисти материали. Датската компания Abena e сред първите производители на памперси в света. Bambo Nature са първите пелени в света, които са сертифицирани с уважаваната и надеждна екомаркировка „Nordic Ecolabel“.

Обещаваме Ви, че нашите еко пелени:

• щадят нежната бебешка кожа – не съдържат опасни химикали и алергени, поради което са пелени подходящи и за бебета и деца с кожни раздразнения, алергии и обриви;

• осигуряват спокоен сън – максимално абсорбиращи са, ултра меки и изключително гъвкави и отговарят на очакванията на всички родители да намерят памперси, които не пропускат;

• са създадени с грижа за природата – от устойчиви ресурси и с по-малко отпадъци.

Отговорните родители винаги искат да осигурят най-доброто за техните бебета и това включва също да открият перфектните бебешки продукти. Еко памперсите, тренировъчните гащички и мокри кърпички Bambo Nature са в челните редици на технологичното развитие от функционалността на продуктите до материалите, от които са изработени.

Нашите пелени и тренировъчни гащички са с изключително мек горен слой и с голяма абсорбираща способност, която отвежда бързо влагата от бебето и я заключва във вътрешността, също така сa изцяло дишащи. Bambo Nature осигуряват най-първокласна грижа за бебешката кожа, дерматологично тествани са и гордо се отличават с най-тънкия дизайн, който не прави компромис с ефективността и удобството, позволявайки на вашето бебе да се движи свободно и намалява риска от нежелани протичания. Заедно с гъвкавите еластични странични ленти, постигането на перфектно прилягане на пелените никога не е било по-лесно!

Ние полагаме голямо усилие, за да гарантираме, че нашите продукти са щадящи, както към вашето дете, така и към околната среда, защото са произведени в Дания в предприятие, в което се рециклират 86,4% от всички отпадъци от производството. Целулозната маса, използвана в памперсите Bambo Nature е екологично чиста и биоразградима и идва от устойчиво горско стопанство, където са засадени повече дървета, отколкото отсечени, давайки на марката сертификат от FSC - Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) – символ, гарантиращ, че продуктът е произведен със суровини от отговорно управлявани горски масиви.

Bambo Nature са отличени от английското списание „Ethical Consumer Magazine“ за "Най-добра покупка" за своята функционалност и екологичност и са независимо акредитирани с еко сертификат Nordic Ecolabel - официална екомаркировка за продукти, отговарящи на строгите екологични стандарти и критерии на скандинавските страни за опазване на околната среда.

Мокрите кърпички Bambo Nature са носител на множество награди и са създадени с внимателно подбрани съставки, като алантоин, който успокоява кожата и действа противовъзпалително, дерматологично тествани са и са подходящи за всички типове кожа. Деликатната кожа на Вашето бебе се нуждае от най-нежните грижи, поради което мокрите кърпички Bambo Nature не съдържат парфюми, парабени, оцветители, хлор, алкохол, феноксиетанол или други потенциално вредни и опасни съставки. Сертифицирани са от Датската асоциация за астма и алергии, което гарантира, че тези продукти са подходящи дори за чувствителната кожа на новородено бебе.

Родителите по света могат да се доверят на Bambo Nature не само с грижата за своето бебе, но и да са уверени, че използват продукт, който е разработен с мисъл за околната среда. Нашите обещания Нашият ангажимент към опазването на околната среда е дългосрочен с намерението ни, че освен ние и бъдещите поколения ще могат да живеят в хармония с природата.

Ние постигаме това чрез фокусиране върху следното:

• За производството на Bambo Nature се използват възобновяеми суровини

• Дървесината, използвана в производството се извлича от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.

• Не се добавя абсолютно никакъв хлор по време на процеса на избелване.

• Не се използват химични вещества или съединения от списъка с вещества предизвикващи сериозно безпокойство SVHC (от Регламента REACH, член 33 (2)).

• Не съдържат вещества, които са вредни за здравето или околната среда (фталати, органични калаени съединения (МВТ, DBT, TBT), тежки метали, хлор (CI), формалдехид (HCHO), колофон, азо-пигменти, PVC. Abena забранява използването на всяко химично вещество или съединение, което е известно като локално дразнещо или води до изостряне на чувствителността. В процеса на производство се спазват строги изисквания В завода е въведено намалено потребление на енергия. Бебешките еко пелени Bambo Nature са произведени с най-новата и най-ефективна машина за пелени.

• Фирмата се придържа към изискванията за потреблението на ресурси.

• Не се използват вредни химикали по време на производството (без оптически избелители, без лосиони за грижа за кожата, без парфюми или етерични масла, без вещества за премахване на миризмата).

• Вече изцяло са намалени всички отпадъци, които възникват по време на производството. Дори праха се филтрира, събира и използва повторно. Опаковане и дистрибуция на продукцията фокусирано се върху намаляване на отпадъците и използването на горива

• Опаковката е произведена от висококачествени възобновяеми материали с най-ниските възможни въглеродни емисии.

• Продуктите и опаковъчните материали могат да бъдат унищожени чрез рециклиране, изгаряне или компостиране.

• При дистрибуцията на продукцията, фокусът е насочен към намаляване на употребата на горива.

При производството на еко пелените Bambo Nature се спазват строги екологични изисквания, за да се осигури минимално въздействие върху околната среда. С над 80% родители, използващи памперси за еднократна употреба за своите бебета и деца е изчислено, че над 18 милиарда пелени се използват за една година, а и вероятно още повече след въвеждането в употреба на тренировъчните гащички. Изключително важно и задължително е, компаниите да инвестират време, енергия, научни изследвания и технологично развитие, за да създават продукти, които са екологични и от устойчиви ресурси. Abena признава, че цялото потребление се отразява на околната среда. Въпреки това, нашите продукти са със значително по-ниско въздействие върху околната среда в сравнение с други. Чрез работата с нашите доставчици на суровини, приемането на независими тестове и проверки, както и производството на един от най-екологичните бебешки пелени, Abena демонстрира ангажимент за подобряване на света, в който живеем.

Сертификати: Nordic Ecolabel Екомаркировката Nordic Ecolabel за целия асортимент артикули Bambo Nature e Вашата гаранция, че продуктите са сертифицирани, като щадящи околната среда. Някои от най-строгите изисквания, които бебешки пелени трябва да изпълнят, за да бъдат обозначени с екомаркировка са:

• Продуктите не трябва да съдържат оптически избелители или парфюми

• Да отговарят на въведените ограничения за производствени отпадъци, създадени в процеса на производство.

• Не се допуска използване на овлажняващ лосион или подобни вещества.

• Продуктите трябва да съдържат възобновяеми суровини. FSC® маркировка Forest Stewardship Council (Съвет за стопанисване на горите) е международна неправителствена организация с идеална цел, посветена на насърчаването на отговорно управление на горите в световен мащаб. FSC сертификацията се разглежда като златен стандарт за отговорно управление на горските територии. Това е основната причина, поради която FSC е най-успешната система за горска сертификация в света, във връзка с разпознаването на търговската марка и открояването на пазара. Маркировката FSC върху продуктите Bambo Nature е Вашата гаранция, че целулозната маса, използвана в нашите продукти идва от устойчиво горско стопанство, където повече дървета са засадени, отколкото отсечени.

Дерматологично тествани Продуктите Bambo Nature са дерматологично тествани в независимите германски институти ProDERM (Институт за приложни дерматологични проучвания, Хамбург, Германия) и ATC GmbH (Applied Tox Consult), които удостоверяват, че продуктите са в съответствие с нормативните разпоредби и не предизвикват кожни раздразнения и алергии.

Здравен сертификат от Abena Здравният сертификат на Abena удостоверява прозрачност при производството и безопасност на всички суровини и съставки, които се съдържат в продукцията.

BRC Consumer Products – Сертификат от Британската асоциация на търговците на дребно за потребителски продукти Разработените от Британската асоциация на търговците на дребно (BRC) изисквания на BRC Global стандартите, наложени от британските търговци на дребно за определени продукти целят осигуряване на безопасността при употреба, законосъобразността и качеството на продуктите.

 

http://www.bambonature.bg/

 

http://www.bambonature.com/

28
продукта

Abena

Abena Group, водеща международна компания, специализирана в търговията на едро с медицински изделия и един от първите производители на пелени за еднократна употреба в света. Abena е създадена през 1953г., като централното управление и производствените мощности са в Дания, персоналът на компанията наброява над 1600 души в целия свят и продукцията й се дистрибутира в над 80 държави по света. Продуктите на Abena и бебешката линия еко пелени и мокри кърпчики Bambo Nature достигат до Вас чрез Био Идея БГ, официален дистрибутор за България на Abena. Освен бебешките пелени Bambo Nature, Abena разработва, произвежда и дистрибутира в цял свят широка гама от пелени за възрастни и други решения в сферата на здравеопазването. В резултат на поетият ангажимент относно здравето и комфорта на потребителите на продуктите ни, както и към опазването на околната среда, различни международни проучвания постоянно посочват нашите пелени като най – добре представящите се продукти на пазара. Abena е първият производител на пелени в света, който получи Nordic Ecolabel – една от най – строгите акредитации давани от независим сертифициращ орган. Нашият ангажимент Ние вярваме в опазването на околната среда. Затова производителят и доставчиците му работят съвместно, за да постигнат целта всяка една пелена да бъде безопасна както за детето, така и за околната среда. Производителят на продуктите Bambo Nature, Abena, рециклира 95% от отпадъчните материали, получени при производството на бебешки пелени в Дания. Отпадъчните материали се състоят основно от опаковъчно фолио от доставените суровини и изрезки от текстил. Отпадъчният материал се продава на рециклиращи компании, които от своя страна ги преработват и регенерират в нов суровинен материал, годен за употреба. Този начин на преработка е щадящ природата и намалява използването на природни ресурси. С цел спазване на добрите практики за опазване на околната среда Abena доброволно се подложи на стриктна и щателна проверка относно екосъбразността и здравните стандарти на своите продукти и производствени мощностти. Проверката оценява всеки един етап поотделно от доставките на суровини до производството на завършен продукт, енергоемкост на процеса и обработка на отпадъчните материали. Целият процес гарантира независимата оценка на всички страни в производствената верига и факта, че те отговарят на високите критерии за сертифициране, както по отношение на здравето, така и на околната среда. Abena следва единна и цялостна политика за контрол на качеството, като в това число притежава и ISO сертификати, SA8000 CSR сертификат и е член на Глобалната инициатива на ООН за устойчиви бизнес практики и социална отговорност („United Nation’s Global Compact“). Качество на продукцията Нашите продукти се произвеждат с високоефективни машини, изразходвайки минимално количество енергия. Нашите пелени не съдържат оптически избелители, лосиони за тяло, парфюми, етерични масла или изкуствени абсорбатори на миризми. Почти цялото количество отпадъчни материали, в това число пудрата и заводския прах се рециклират. Качество на суровините Използваната целулоза при производството произлиза от устойчиво поддържани гори, където броят на засадените нови дървета надвишава отсечените такива. Нашите продукти не съдържат добавени вещества или химикали, за които е известно, че са вредни за здравето и околната среда. В допълнение, нашите продукти са сертифицирани за липса на каквито и да е алергени, добавени по време на производствения процес. Качество на опаковката и разпространението Опаковките ни са произведени от качествени материали с отделяне на възможно най-ниско ниво на въглеродни емисии. Пликовете могат да се рециклират. Нашите дистрибутори са ангажирани с осигуряване на оптимално управление на логистиката, с цел да се намалят въглеродните емисии от товарните превози. Bambo и околната среда Приоритет за производството на продуктите Bambo Nature e опазването на околната среда. Ние не разглеждаме този аспект като разход, а като движеща сила на усилията ни. С цел да се намали вредното влияние върху здравето ни и околната среда, производителят на продуктите Bambo Nature, Аbena, доброволно се подложи на стриктни и щателни инспекции във връза с влиянието на производството върху околната среда. Критериите за екосъобразност се определят на база оценка на въздействието на всеки отделен етап от производствения цикъл и дистрибуция – т.е. изследва се пътя на продукта от доставка на суровината, производство, дистрибуция, потребление и отпадъчен материал. Това означава, че всички доставчици на суровини, бизнес партньори, дистрибутори и други дружества по веригата трябва да следват основните приципи и практики и да ги интегрират в ежедневната си работа. Abena и нейните доставчици са независимо инспектирани и успешно успяват да покрият високите изисквания по отношение на опазване на околната среда. Bambo Nature е първата бебешка пелена сетифицирана по стандартите на всперизнатата „Nordic Ecolabel“, както и като екоетикет Европейско цвете („EU Flower ecolabel“). В допълнение, Abena следва единна и цялостна политика за контрол на качеството, като в това число притежава и ISO сертификати, SA8000 CSR сертификат и е член на Глобалната инициатива на ООН за устойчиви бизнес практики и социална отговорност („United Nation’s Global Compact“). Нашата гаранция Нашата визия за опазване на околната среда е дългосрочна. Отдадени сме на разбирането, че както ние, така и бъдещите поколения, ще имат възможността да живеят в хармония с природата. Стремим се да постигнем това като се фокусираме върху следното: Abena използва преработваеми материали по последна технология Използваната целулоза при производството произлиза от устойчиво поддържани гори, където броят на засадените нови дървета надвишава отсечените такива. Не се използва хлор под никаква форма и количество по време на процеса по избелване на дървесината. Не се използват химикали или производни на силно опасни вещества, описани като SVHC (съгласно чл. 33(2)). Не се използват никакви съставаки, за които се знае, че вредят на здравето и околнат среда като: фталати, органотин (MBT, DBT, TBT), тежки метали като хлор (CI), формалдехид (HCHO), колофонова смола и азо-пигменти. Също така, Abena не използва и никакви химикали или съединения, които има вероятност да причинят дори и локално раздразнение или неразположение. Abena се придържа към строги изисквания в процеса на производството Abena следва постоянно намаление на потреблението на електроенергия. Затова пелените Bambo Nature се произвеждат от ново поколение високоефективна машина, като така се спазват оснонвните принципи за оптимална употреба на природни ресурси. Нито една наша пелена не съдържа оптични избелители, лосиони за тяло, парфюми, етерични масла или изкуствени абсорбатори на миризми. Abena почти напълно е успяла да намали отпадъчните материали , като включително и пудрата и заводският прах се събират, филтрира и използват отново под друга форма. Опаковане и дистрибуция на продукцията фокусирано върху намаляване на отпадъците и използването на горива • Опаковката е произведена от висококачествени материали с най-ниските възможни въглеродни емисии. • Продуктите и опаковъчните материали могат да бъдат унищожени чрез рециклиране, изгаряне или компостиране. • При дистрибуцията на продукцията, фокусът е насочен към намаляване на употребата на горива. При производството на еко пелените Bambo Nature се спазват строги екологични изсквания, за да се осигури минимално въздействие върху околната среда. С над 80% родители, използващи памперси за еднократна употреба за своите бебета и деца е изчислено, че над 18 милиарда пелени се използват за една година, а и вероятно още повече след въвеждането в употреба на тренировъчните гащички. Изключително важно и задължително е, компаниите да инвестират време, енергия, научни изследвания и технологично развитие, за да създават продукти, които са екологични и от устойчиви ресурси. Abena признава, че цялото потребление се отразява на околната среда. Въпреки това, нашите продукти са със значително по-ниско въздействие върху околната среда в сравнение с други. Чрез работата с нашите доставчици на суровини, приемането на независими тестове и проверки, както и производството на един от най-екологичните бебешки пелени, Abena демонстрира ангажимент за подобряване на света, в който живеем.
15
продукта

iiamo

iiamo е датска линия бебешки продукти, носител на множество награди, без Бисфенол А и други вредни химикали. И защото всички обичаме нещата да бъдат не само функционални, но също и да изглеждат добре, поради това те са проектирани от един от водещите световноизвестни индустриални дизайнери Карим Рашид. Карим работи също и за други водещи световноизвестни фирми, като Kenzo, Prada, Issey Miyake, Samsung, YSL, Sony, Audi, Ralf Lauren, и Lacoste, ако трябва да споменем само някои от тях. Името iiamo е вдъхновено от италианската дума „andiamo”, която в превод означава „хайде да тръгваме“, позовавайки се на философията на iiamo за лесен живот. Това се вижда в продукт, кaто бебешката бутилка iiamo go, която идва със самозатопляща се функция, предлагайки на родителите свободата да затоплят бутилката с мляко навсякъде и по всяко време. Без електричество, без необходимост от химикали или кабели. „Да тръгваме!“ За тази идея iiamo беше наградена с множество международни награди за бебешки продукти, и не на последно място с престижната Kind + Jungend награда за нововъведение. iiamo са предназначени за всички родители, които държат на високото качество, улеснението при отглеждане на бебето, безопасните бебешки артикули, изработени от най-чистите и екологични материали, опазването на околната среда чрез концепцията за употреба на бутилката за цял живот и безвредните емисии на въглероден диоксид и вода при изгаряне на артикулите, което допринася за запазване на екологичното равновесие. Отговарят на всички изисквания на Европейските стандарти за безопасност и безвредност на бебешки продукти. Концепцията "iiamo за цял живот" беше създадена, за да може да се преобразуват и да се използват повторно iiamo go първите в света самозатоплящи се бутилки, като обикновено шише и по-късно като бутилка за пиене в продължение на години в детската градина, училище, при спорт и в по-късна възраст. Поради това нашите продукти са с минимална тежест за околната среда, след като те са изпълнили предназначението си и трябва да се включат отново в кръговрата на природата. Допълнителна информация на www.iiamo.bg

http://iiamo.bg

26
продукта

Pink Lining

Pink Lining London е създадена през 2001 г. от съпруг и съпруга, които работят в екип - Шарлот и Руфъс Пърл. Шарлот е творческата сила зад Pink Lining, които са с характерни, вдъхновяващи и често носталгични щампи във всички колекции. Първоначално замислена като моден лейбъл, чантата Pink Lining се превърна в етикет за семеен начин на живот, продиктувано от нуждите на собственото й нарастващо семейство. Асортиментът на Pink Lining сега съдържа практични бебешки чанти (включително и оригиналната „Yummy Mummy” чанта), които побират всичко необходимо, както и широка гама от детски чанти, раници, куфари и аксесоари и колекция от практични чанти за жени по време на път. Практически перфектни и перфектно практични бебешки чанти. Красиви чанти отвътре и отвън! Pink Lining чантите са проектирани да бъдат толкова практични, колкото са и стилни. Обмисленият и красив дизайн има за цел да ви накара да ги носите с удоволствие и да ви осигурят голямо улеснение с функционалното разпределение, което ще се погрижи за всички Ваши нужди като майка и с достатъчно и добре планирано място за всичко необходимо за бебето. Чантата Yummy Mummy е най-популярния модел на бебешка чанта. Когато възниква Pink Lining тя е замислена, като марка за модни чанти, но когато дизайнера Шарлот Пърл очаква първото си дете и не може да се намери достатъчно функционална бебешка чантата, тя проектира чантата Yummy Mummy. Чантата е станала толкова популярна, че Шарлот се съсредоточава единствено върху проектиране на бебешки чанти, за да запълни търсенето и нуждите на пазара. Чантата се отличава с апликация с приказно кексче и избродиран Yummy Mummy надпис. Детски чанти са проектирани за забавление, което се слива с функционалност. Създадени са в игриви, весели и закачливи щампи за деца, които обичат да се смеят. Детската колекция на Pink Lining съдържа: - раници, които са удобни и практични за малките, които ги носят на гръб, докато свистят с тротинетката към детската градина или училище; - куфари с колела, които са точния размер, който може да се побере в отделението на самолета за ръчен багаж; - чанти с картина, които могат да бъдат персонализирани с шедьовър от малките й притежатели - художници; - ръчни чанти за една нощувка при баба и дядо, а защо не и за две ;-) - практични кутии за обяд за похапване в училище, на пикник или по време на пътуване. С широката си гама от уникални и целенасочени продукти с красив дизайн и изключителни сезонни щампи, Pink Lining има за цел да постави усмивката и дизайна в практичността на ежедневния живот. Pink Lining е марка носител на множество награди за семеен начин на живот и е специализирана в пазара на артикули за майки и бебета. Награди: Златен медал - Loved by Parents 2014 Сребърен медал- Mother & Baby 2013 Златен медал - Practical Pre-School 2013 Сребърен медал - Loved by Parents 2013 Номинация - Junior Magazine 2013 Златен медал - Top Choice Award 2013 Сребърен медал - Prima Baby Reader Awards 2013 Златен медал - Top Choice Award 2012 Сребърен медал - Practical Pre-School 2012 Златен медал - Loved by Parents 2012 Номинация - Junior Magazine 2012 Златен медал - Practical Pre-School 2011 Виока оценка - Junior Magazine 2011 Златен медал - Practical Parenting & Pregnancy 2010/2011 Сребърен медал - Practical Pre-School 2010 Сребърен медал - Bizzie Baby - 2009/2010 Сребърен медал - Mother & Baby 2009
7
продукта

Wagner Life Design

Хималайската сол от Wagner Life Design се добива от планината Солната верига (Salt Range), която се намира в подножието на Хималаите на територията на Северен Пакистан. Според легендата добивът й започва от 320 година пр. Хр., когато Александър Македонски разположил войската си край поречието на река Инд в подножието на планината и забелязал, че конят му ближе скалите. Солната верига се разпростира на приблизително 300 км. дължина и около 20 км. ширина. Изчислява, се че формирането й е отнело между 250 и 500 милиона години. Счита се за един от най-големите и най-старите солни депозити в света. На територията на планината са разработени 4 солни мини, от които Кевра е втората по големина в света. Добивът на сол от мините се осъществява ръчно. Солта се добива на големи каменни блокове, които се сортират, измиват се и се изсушават на слънце. Натрошават се до необходимите размери и се пакетират. Поради високата степен на чистота, съхранена от съвременното замърсяване, Хималайската сол не се деминерализира и не се пречиства. Това позволява да се запази кристалната й структура. СЪСТАВ Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елементи за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо. В своята книга „Вода и сол, есенцията на живота” д-р Барбара Хендел и Питър Ферейра правят задълбочен анализ на Хималайската кристална сол. Според тяхното изследване Хималайската кристална сол съдържа 94 елемента от Менделеевата таблица, от които 84 елемента участват в метаболизма на човешкия организъм. Те се намират в солта в същото съотношение, в което са били в първичния океан, от който се счита, че се е зародил живота на Земята. Всичко в природата, всеки човек, всяка клетка, всеки атом, притежават своя собствена честота на вибрация. Хималайската сол съдържа пълния спектър от вибрации на атомно ниво, които са хармонично вплетени в кристалната й матрица. Ежедневното консумиране на хималайска сол и ежедневното пиене на малки количества разтвор “Соле”: •балансира телесните функции на всички органи; •нормализира кръвното налягане (препоръчително при хипертония) - соления разтвор понижава кръвното налягане до 20 минути. Той не е лекарство против високо кръвно налягане, но има способността да го регулира. •уравновесява киселинността в организма; •подпомага елиминирането на отпадъчните продукти; •помага за отстраняване на тежките метали (живак, олово, арсен), като ги разгражда на молекулярно ниво; •редовната консумация заздравява костите; •прави съня по-здрав; •укрепва либидото; •предотвратява целулита и прекрасно допълва всяка диета, в сравнение с трапезната сол; •намалява риска от ревматизъм, артрит и подагра; •разтвора е силно лечебен при хрема за пречистване на синусите; •при инфекции в устната кухина и гърлото (за гаргара и жабурене); •при възпаления на венците и за избелване на зъбите; •солено-кални (с хума) вани и маски за лице (идеални и за почистване на кожата); •за омекотяване на кожата смесете ситна хималайска сол с натурални масла; •за лечение на гъбички (микоза) на краката, ръцете и други части на тялото; •намалява риска от образуване на камъни в бъбреците и жлъчката. Как се приготвят разтвор и жизнена напитка„Соле”? - Наситения разтвор от 26% се приготвя като в стъклен съд се налее изворна или филтрирана вода и се поставят няколко по-големи кристалчета сол (за 250 мл. – 2-3 по-едри кристала). Течността престоява така 24 часа. Неразтворените кристали на дъното показват, че водата се е наситила със сол и не може да поеме повече, т.е. разтвора е наситен на 26%. Жизнената напитка „Соле” - В чаша от 200 мл. вода сложете 1,5 ч.л. наситен солен разтвор (26%) и консумирайте сутрин на празен стомах. Препоръчително е водата, която използвате да е изворна или филтрирана, защото хлора в чешмяната вода неутрализира много от полезните елементи в хималайската сол. За по-голяма ефикасност приемайте жизнената напитка всеки ден преди закуска, за да заздравите и стимулирате стомаха и червата, а чрез тях да усвоявате по-добре полезните елементи от храната. Консумирайте Хималайската сол и на трапезата си всеки ден, като избягвате преработената сол. РАЗЛИКАТА МЕЖДУ NaCl И ХИМАЛАЙСКАТА СОЛ Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евентуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид. От микроскопски снимки се вижда, разликата в структурата на трапезната, морската и Хималайската сол. Снимката на Хималайската сол показва как микроелементите в състава й са хармонично интегрирани в кристаланата решетка на солта, докато от снимката на трапезната сол се вижда, че молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединени в единна цялост. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана. БАЛАНС И pH Човешкото здраве е в пряка зависимост от водно-солевия и алкално-киселинния баланс. Те се поддържат от специфичното съотношение между водата, солта и йоните на калия, калция и магнезия. Съотношението на тези минерали в кръвта на човека е сходно със съотношението им в океаните. Произхождайки от праисторическия океан, Хималайската сол се състои от 98-99% натриев хлорид и голям брой минерали, включително калий, калций и магнезий. ЖИЗНЕНОСТ Нашето тяло функционира на базата на електричество. Всяко движение в човешкото тяло се извършва благодарение на електрически импулси. Всяка мисъл също представлява електрически импулс. Посредством нервната система, те достигат всички части на тялото, пренасяйки информация. Тези импулси протичат благодарение на йоните на калия и натрия. Ако количеството им намалее, тялото губи електропроводимостта си и съответно жизнеността си. Интересно: • Натуралната сол се среща в три разновидности – морска, каменна и кристална и се добива от солни мини или извлича от океанската и морска вода. Солта, която срещаме в природата се състои основно от натриев хлорид (NaCl) и широк набор от минерали и полезни микроелементи. • Трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните съставки, заедно с пречистването на замърсяванията. Така цялостната й природна структура е нарушена, а в състава й са оставени само натрий и хлор. Ето защо е по-правилно да я наричаме натриев хлорид, вместо сол. • На снимка под микроскоп ясно личи как микроелементите в състава на хималайската кристална сол са правилно интегрирани в непрекъсната кристална решетка, докато при трапезната сол се наблюдава как молекулите на натриевия хлорид са групирани в отделни монокристални структури, които не са обединени в единна цялост. Морската сол представлява комбинация от предходните два, тъй като наред с полезните си елементи морската вода има и редица замърсители, при пречистването, на които тя е деминерализирана и естествената й структура е нарушена. Произход: Пакистан Производител: Wagner Life Design, Германия

50
продукта

Naty

Шведската компания за еко пелени и аксесоари Naty е създадена от Marlene Sandberg, която е майка на две деца, адвокат по професия и е и силно загрижена за околната среда. Еко пелените Naty са резултат на желанието й да създаде продукт, който да не замърсява околната среда, като в същото време е комфортен за детето. Посредством еко пелените Naty тя успява да реализира тази своя идея. Визията на компанията е съвсем проста - да създаде екологично чисти продукти за бебета и деца, така че родители да имат добър и екосъобразен избор. Продуктите са натурални, а когато е възможно и органични с цел да се промени негативното въздействие върху околната среда за един по-добър свят и въпреки усилената конкуренция от по-големи и известни производители, да даде най-доброто за най-ценното, което имаме – нашите деца. Съставът на бебешките еко пелени Naty се предлага на вниманието на потребителите и е потвърден и с международен сертификат, което прави марката известна по целия свят. Това, което я отличава от всички останали марки на пазара е силния стремеж към неповторимост и природосъобразност, които продуктите й притежават. Еко пелените Naty са наистина революционни, тъй като са напълно натурален еко продукт. Фирмата за разлика от много други производители по света не използва базирани на нефт материали и постоянно прави нови разработки, за да подобри качеството на своите продукти. Пелените с тази марка са хипоалергенни, натурални и не съдържат вещества, които могат да увредят кожата и здравето на бебето ви. Защо ЕКО пелените NATY Nature Babycare са за предпочитане пред останалите пелени за еднократна употреба? За производството на бебешките еко пелени Nature Babycare Naty са използвани голям процент биоразградими естествени материали, които максимално щадят както кожата на Вашето дете, така и природата. Бебешките еко пелени Nature Babycare Naty не включват в състава си токсични материали, хлор, латекс, ГМО и нефтени продукти, изкуствени аромати и бои. Външният им слой е изработен изцяло от царевично нишесте, целулозни фибри и 100% биоразградим полиестер. Това са специални натурални материали, които от една страна не запаряват кожата, тъй като имат дишащи характеристики и от друга страна, не позволяват активно преминаване на течности, което усилва водонепропускливостта на пелените. Абсорбиращият слой се състои от биоразградима целулозна маса с добавено в нея съвсем малко количество суперабсорбент (SAP), който намалява нуждата от по-честа смяна на пелената. Абсорбиращият слой е тънък и позволява удобното използване на модела. Съдържащият се в него суперабсорбент, използван от фирмата е многократно тестван за токсичност и възможна поява на алергични реакции. Естествените материали оставят изключително приятно усещане, а ергономичната кройка и абсорбиращите свойства са съизмерими с най-добрите конвенционални пелени на пазара. За популяризиране на продуктите си Naty разчита единствено на доволните си клиенти – компанията не инвестира в реклама, а в качество. Пазарна философия, която е рядко срещана, но затова пък изключително ценна.
25
продукта

Sante

Продуктите на немската марка SANTE са изцяло в хармония с човека и природата. Всички продукти са сертифицирани по строгите критерии на външни професионални сертифициращи органи за био козметика. Суровините, от които са изработени продуктите, са внимателно подбрани и произведени. При производството на крайния продукт отчитаме по-нататъшната им преработка и използване на опаковъчни еко материали. Уважаваме нуждите на нашата природа и сме съпричастни към опазването на околната среда и света като цяло. Философията на SANTE се състои в това да създава чиста органична козметика като се съобразява с принципите си, които стават все по-силни с годините. Помагат на клиенти, партньори и потребители да разберат техните виждания, които са събрали в пет основни точки. Защото ако искаме да направим света малко по-добър, нека започнем от себе си! Околна среда – отговорни сме за нашата планета • Използваме разградими опаковки • Доказано екологични производствени методи • Без ГМО или радиоактивни суровини или опаковки Природа – ние вярваме в силата на Природата • Суровините, които използваме, са получени при контролирано биологично земеделие или са диворастящи • Чисти растителни масла и активни съставки • Сами произвеждаме екстрактите, които използваме • Без парафини, парабени и силикони • Без синтетични оцветители, ароматизатори и консерванти Отговорност – за нас „честност" и „отговорност" са синоними • В нашата „зелена" компания работят семейства и фамилии в приятелски условия на труд • Постоянна връзка с нашите партньори и потребители • Местни представители • Подкрепа на справедливата търговия в световен мащаб Качество – гарантираме сертифицирана био козметика с качество „Произведено в Германия" • Десетилетия опит в производството на сертифицирана био козметика • Сертификация на суровини и опаковъчни материали от външен контролен орган • Международни стандарти за качество гарантират най-доброто ниво за био козметика Човечност – несъвместима с тестването на продукти върху животни • Ние не тестваме продукти върху животни • Използваме алтернативни тестови методи • Използваме изпитани суровини • Почти всички продукти са веган Био козметичните продукти, които ще откриете при нас са на доказалите се през годините немски марки LOGONA и SANTE. Повече от 30 години LOGONA е лидер в създаването и производството на сертифицирана биологична козметика в Германия и Европа. Днес, фирмата има водеща роля, с дял 28% от целия пазар на сертифицирана биологична козметика, като продажбите на шампоаните са близо 50% от всички био шампоани в Германия. Продуктовата гама е с над 200 природни козметични позиции. Вълната за загрижеността за опазване на околната среда е в основата на създаването на LOGONA през 1970 година в Хановер. През 1977 фирмата започва създаването и производството на собствени козметични продукти. Продуктите на LOGONA и SANTE отговарят на най-високите изисквания за модерни, природни и полезни за кожата продукти. LOGONA e първата марка, стъпила на българският пазар на сертифицирана биологична козметика през април 2008г. Тя е отговор на нуждите на българският пазар от качествена, едновременно здравословна и задоволяваща изискванията за красота и удоволствие, козметика. Основното мото на LOGONA е„Естествена, здрава, желана”. „Естествена” – защото се използват само природни, растителни съставки. „Здрава” – понеже здравето е нашият приоритет. „Желана” - защото ви носи удоволствие и красота, която привлича и създава настроение. Те смятат, че важните за съвременното общество съставки, саздравето и поддържаният вид, душевната хармония, успеха, опазването на околната среда и природните ресурси. Те съчетават откритията на съвременната цивилизация с традициите и опита на предишните поколения, за да повишим качеството си на живот, и да се чувстваме по-добре в тялото, психиката и средата си. За да са полезни на потребителите си в България, LOGONAизбират биологично сертифицираните продукти на фирмите от Германия: LOGONA и SANTE - козметика, и AlmaWin - почистващи и перилни препарати (био козметика за дома). Доверие в природата LOGONA и SANTE предлагат уникален подход към грижата за кожата, използвайки внимателно подбрани и естествено активни съставки: масла и екстракти от биологично отгледани или диворастящи растения. При производството се контролира целия процес - от избора на суровини до включването им в готовия продукт. В цялостната концепция и философия на фирмата са и екологично отговорното опаковане, опазване на животните и природните ресурси на планетата. Биологично сертифицирани продукти 100% контролирана био природна козметика - с няколко сертификата! *LOGONA произвежда качествени продукти, които носят знака както на BDIH*, така и на NaTrue*. *BDIH e авторитетният контролен орган, известен с най-строгите стандарти в Европа. *NaTrue e новата система за контрол, която е създадена за определяне на ясни правила за природна и био козметика в международен мащаб. Нито една съставка, известна като причинител на алергия, не е включена в съставките на LOGONA и SANTE! Според стандартите на BDIH и на NaTrue е забранено използването на: - Петролни деривати - минерални масла, течни парафини, парафинов восък, пропилен глюкол, бутилен глюкол; - Силикон или етоксилирани съставки - Dimethicone, Cyclomethicone, полиетиленгликол, бринопал; - Консерванти - всички видове парабени, както и Imiddazolinyl Urea, Diazolinyl Urea; - Повърхностно-активни вещества (surfactants) - Sodium Lauril Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Dietanolamine, Trietanomil Amine; - Изкуствени ароматизатори - парфюм или аромати (Parfum или Fragrance); - Синтетични оцветители, Фталати, Живак, Фенилендиамини, Толуен; - Синтетични съединения, в които има Арсен или Олово; - ГМО и Радиоактивно облъчване; В стандартите на конвенционалната, и някои контролни органи за природна козметика, например френският сертифициращ контролен орган Ecosert, допуска използването на синтетични ПАВ, като Ammonium Lauryl Sulfate и Cocoamidopropyl Betaine, които имат странични негативни ефекти върху кожата , но по стандартите на BDIH това не е разрешено, тъй като се получават от нефт. LOGONA произвежда за ПЪРВИ път в света: - 1982 - първите бои за коса само от растения и билки, без добавка на синтетични вредни химикали; - 1984 - първата козметична серия специално за алергични хора; - 1988 - първата слънце защитна серия изцяло с филтри от минерални съставки; - 1989 - първата серия декоративна козметика без силикон и вредни парафини; - 1992 - първата серия за грижа за лицето на основата на природни съставки; - 1998 - въвеждане на специалната серия "Защита против стареене"; - 2005 - първата в света кремообразна боя за коса - след 10 години разработване; - 2005 - първата формула за гел-течност за лосион за тяло без синтетични свързващи агенти.
1
продукта

Logona

LOGONA Голяма част от продуктите са носители на престижния знак на „Еко тест” – независим немски тест за изпитване на екологичността и ефективността на продукти. Продуктите на LOGONA са награждавани многократно с най-престижни награди от световни изложения като „Биофах”. Какво НЕ се използва в продуктите на LOGONA: - Петролни деривати – минерални масла, течни парафини, парафинов восък, пропилен гликол, бутилен гликол - Силикони или етоксилирани съставки – Dimethicone, Cyclomethicone, полиетиленгликол, бронопал - Консерванти – всички видове парабени, както и Imiddazolinyl Urea Diazolinyl Urea - Повърхностно-активни вещества (surfactants) – Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Dietanolamine, Trietanomil amine. - Изкуствени ароматизатори – парфюм или аромати (Parfum или Fragrance) - Синтетични оцветители, Фталати, Живак, Фенилендиамини, Толуен - Синтетични съединения, в които има арсен и олово - ГМО и Радиоактивно облъчване Серията на за деца Logona Kids е естествена грижа за децата. Функциите на защитна бариера, които има човешката кожа (осигурени от киселинната повърхност - мантията и здравия външен епидермален слой), не са развити докрай в младата кожа на детето. В резултат, в по-дълбоките слоеве на кожата могат да проникнат химикали, патогенни микроорганизми и други вредни вещества. Младата кожа е все още тънка и съдържа малко защитни масла и мазнини, които да я предпазват от загубата на вода, ето защо тя лесно може да стане суха. Продуктите на ЛОГОНА подсилват защитните функции на младата кожа на децата. Те се характеризират със: • сертифицирани органични масла и билки • свежи плодови аромати от етерични масла • без синтетични консерванти, аромати и оцветители • дерматологично тествани Био козметичните продукти, които ще откриете при нас са на доказалите се през годините немски марки LOGONA и SANTE. Повече от 30 години LOGONA е лидер в създаването и производството на сертифицирана биологична козметика в Германия и Европа. Днес, фирмата има водеща роля, с дял 28% от целия пазар на сертифицирана биологична козметика, като продажбите на шампоаните са близо 50% от всички био шампоани в Германия. Продуктовата гама е с над 200 природни козметични позиции. Вълната за загрижеността за опазване на околната среда е в основата на създаването на LOGONA през 1970 година в Хановер. През 1977 фирмата започва създаването и производството на собствени козметични продукти. Продуктите на LOGONA и SANTE отговарят на най-високите изисквания за модерни, природни и полезни за кожата продукти. LOGONA e първата марка, стъпила на българският пазар на сертифицирана биологична козметика през април 2008г. Тя е отговор на нуждите на българският пазар от качествена, едновременно здравословна и задоволяваща изискванията за красота и удоволствие, козметика. Основното мото на LOGONA е„Естествена, здрава, желана”. „Естествена” – защото се използват само природни, растителни съставки. „Здрава” – понеже здравето е нашият приоритет. „Желана” - защото ви носи удоволствие и красота, която привлича и създава настроение. Те смятат, че важните за съвременното общество съставки, саздравето и поддържаният вид, душевната хармония, успеха, опазването на околната среда и природните ресурси. Те съчетават откритията на съвременната цивилизация с традициите и опита на предишните поколения, за да повишим качеството си на живот, и да се чувстваме по-добре в тялото, психиката и средата си. За да са полезни на потребителите си в България, LOGONAизбират биологично сертифицираните продукти на фирмите от Германия: LOGONA и SANTE - козметика, и AlmaWin - почистващи и перилни препарати (био козметика за дома). Доверие в природата LOGONA и SANTE предлагат уникален подход към грижата за кожата, използвайки внимателно подбрани и естествено активни съставки: масла и екстракти от биологично отгледани или диворастящи растения. При производството се контролира целия процес - от избора на суровини до включването им в готовия продукт. В цялостната концепция и философия на фирмата са и екологично отговорното опаковане, опазване на животните и природните ресурси на планетата. Биологично сертифицирани продукти 100% контролирана био природна козметика - с няколко сертификата! *LOGONA произвежда качествени продукти, които носят знака както на BDIH*, така и на NaTrue*. *BDIH e авторитетният контролен орган, известен с най-строгите стандарти в Европа. *NaTrue e новата система за контрол, която е създадена за определяне на ясни правила за природна и био козметика в международен мащаб. Нито една съставка, известна като причинител на алергия, не е включена в съставките на LOGONA и SANTE! Според стандартите на BDIH и на NaTrue е забранено използването на: - Петролни деривати - минерални масла, течни парафини, парафинов восък, пропилен глюкол, бутилен глюкол; - Силикон или етоксилирани съставки - Dimethicone, Cyclomethicone, полиетиленгликол, бринопал; - Консерванти - всички видове парабени, както и Imiddazolinyl Urea, Diazolinyl Urea; - Повърхностно-активни вещества (surfactants) - Sodium Lauril Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Dietanolamine, Trietanomil Amine; - Изкуствени ароматизатори - парфюм или аромати (Parfum или Fragrance); - Синтетични оцветители, Фталати, Живак, Фенилендиамини, Толуен; - Синтетични съединения, в които има Арсен или Олово; - ГМО и Радиоактивно облъчване; В стандартите на конвенционалната, и някои контролни органи за природна козметика, например френският сертифициращ контролен орган Ecosert, допуска използването на синтетични ПАВ, като Ammonium Lauryl Sulfate и Cocoamidopropyl Betaine, които имат странични негативни ефекти върху кожата , но по стандартите на BDIH това не е разрешено, тъй като се получават от нефт. LOGONA произвежда за ПЪРВИ път в света: - 1982 - първите бои за коса само от растения и билки, без добавка на синтетични вредни химикали; - 1984 - първата козметична серия специално за алергични хора; - 1988 - първата слънце защитна серия изцяло с филтри от минерални съставки; - 1989 - първата серия декоративна козметика без силикон и вредни парафини; - 1992 - първата серия за грижа за лицето на основата на природни съставки; - 1998 - въвеждане на специалната серия "Защита против стареене"; - 2005 - първата в света кремообразна боя за коса - след 10 години разработване; - 2005 - първата формула за гел-течност за лосион за тяло без синтетични свързващи агенти.
0
продукта

Агролинк

Основано през 1999, Сдружение АГРОЛИНК обединява специалисти, експерти и фермери в мрежа на партньорство и сътрудничество. Като сдружение, АГРОЛИНК се стреми да окуражава и подпомага земеделските производители и селските общности в България за развитие на биологично земеделие като най-устойчивата земеделска система. АГРОЛИНК работи със земеделски производители, държавните институции, академичната общност и неправителствените организации чрез обучения, изследвания и консултации за устойчивото развитие на селските райони. АГРОЛИНК подпомага мрежата от своите членове и партньори чрез повишаване на техния капацитет, допринася за опазване на агро-биоразнообразието и околната среда в България чрез развитието на биологично движение в България. АГРОЛИНК е член на GENET - Европейска мрежа на неправителствени организации. Защо е необходимо АГРОЛИНК? България е една от най-богатите на биологично разнообразие страни в Европа и предлага не само прекрасен ландшафт, но и богато наследство от диворастящи и култивирани растения и животни. От пшеницата до розата, от медицинските растения до разнообразни зеленчуци и плодове, те предлагат възхитителни аромати и вкус. За човечеството това разнообразие е необходимо, така както са необходими плодородието на почвата и чистотата на водата. За съжаление, както и на много други места по света през периода след 1945 традиционните елементи на ландшафта и местните сортове и видове бяха подложени на натиск, а земеделската реформа през последните години доведе до изоставяне на обработваемата земя. Биологичното земеделие е мултифункционална система, която интегрира икономическите и социалните въпроси с тези на околната среда. Методите на органичното земеделие опазват почвата и околната среда, подпомагат фермерите да намерят най-доброто решение за управлението на тяхното стопанство и да реализират продуктите на подходящ пазар. AГРОЛИНК е необходимо за производителите, които искат да започнат ефективно земеделие, носещо икономически и социални ползи за тях. AГРОЛИНК е необходимо и за опазването на околната среда, природата, почвата, селскостопанските животни, биоразнообразието, водите. АГРОЛИНК е необходимо за съхраняването на разнообразието от хора, култури, животни и растения, разнообразието на местната кухня в страната чрез развитието на биологичното земеделие и устойчивото развитие на селските райони. АГРОЛИНК е необходимо като представител на обществото за защита на неговите интереси в икономическата и социалната сфера, и опазването на околната среда. Какво прави АГРОЛИНК? * Консултации на място (преход от конвенционално към органично земеделие, съвети за производство и маркетинг) * Групови консултации (семинари, курсове, професионални екскурзии, ръководства) * Консултации за различни групи: земеделски производители, местни власти, държавни организации, НПО) * Публикува информационни и образователни ръководства, брошури и управлява интернет страница * Издава първото списание за органично земеделие в България „Жива земя” * Лобира и участва при разработването на законодателството свързано с биологичното земеделие, опазването на природата и околната среда * Допринася за повишаване на познанията на обществеността за биологичното земеделие, органичните храни и тяхното значение.
1
продукта

hama

Световноизвестната немска фирма HAMA възниква през 1923 година и е синоним на изключително високо качество. Всички артикули на компанията се отличават с иновативни идеи и голяма здравина. За Step by Step Марката Step by Step е една от най-добрите марки на немския гигант HAMA GMBH. - Какви продукти са Step by Step? Step by Step продуктова гама включва училищни раници, училищни конуси, спортни чанти, аксесоари, като несесери, портмонета и раници за детска градина. - Какви са разликите между различните модели на Step by Step? Гамата на Step by Step включва три различни модела: FlexLine Ученическата гама FlexLine се отличава особено със системата за "лесно коригиране", която позволява на презрамките да бъдат коригирани според ръста на Вашето дете. Следователно раницата расте заедно с детето Ви и осигурява ергономичност по време на първите училищни години, което е от ключово значение за запазване на правилна стойка и предотвратяване на изкривяване на гръбначния стълб. Touch С анатомичната въздушна система и ергономично оформения гръб дава превъзходен комфорт при носене. Регулируеми раменни презрамки по височина и дължина, както и регулируемата каишка на гърдите позволяват точно позициониране на училищната раница, което предотвратява риска от изкривявания на гръбначния стълб. Touch L.E.D. Раниците Touch L.E.D. са с функция LED осветление за още по-голяма безопасност в движението по пътищата. Това гарантира, че раницата, както и Вашето дете може да се виждат от всички посоки с цел избягване на инциденти. - Какво ще кажете за ергономията на раниците Step by Step и имате ли някакви съвети за сигурността на гърба? При проектирането на нашите училищни раници ние придаваме голямо значение на ергономичността. Като производител на училищни раници ние го считаме за наш дълг да помагаме на нашите деца за развиване на здравословна поза. Благодарение на ергономичния дизайн нашите FlexLine и Touch училищни раници са тествани и препоръчани от Aktion Gesunder Rücken ЕГ (AGR) (Кампания за здравето на гърба) и Bundesarbeitsgemeinschaft für Haltungs-унд Bewegungsförderung ЕГ (BAG) (Федерална асоциация за подпомагане на стойката и движението). За Sammies by Samsonite Марката Sammies е една от най-добрите марки на немския гигант HAMA GMBH. Sammies by Samsonite стартира в средата на 90-те години. Мотото на марката "Укрепване гърба на децата" се прилага последователно. Марката се поддържа в развитието на раницата от лекари и други професионалисти.

44
продукта

AlmaWin

- AlmaWin e член на BNN http://www.n-bnn.de/ – Федералния съюз на Германия на производителите на био и натурални продукти. - Използване на 100% еко енергия в предприятието - Използване на минимални ресурси за суровини, опаковки, съхраняване, транспорт и енергия

35
продукта
6
продукта
9
продукта
1
продукта

ArminaBio

Специализирана в био производството и биопродуктите, Армина е българска фирма, която е отдадена на подобряване качеството на живот на потребителите, като предлага сертифицирани биологични продукти с доказана репутация. Армина е български био производител на флорални води, който предлага само и единствено безвредни продукти и безопасни продукти, с висок контролна каеството, натурални или със сертификат за биопроизводство. Сред основния им асортимент са разнообразни био флорални води, етерични и базови масла, био хранителни продукти и др. От компанията казват: "Ние сме етични към нашите приятели, партньори и клиенти. Не бихме си позволили да предлагаме с едната ръка продукти с химикали. Живеем и работим по един и същи начин. Нашият бизнес не е търговия на всяка цена."
23
продукта
0
продукта
1
продукта
0
продукта

Proviotic / Провиотик

ПРОВИОТИК® е нов и иновативен пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци. Щамът GLB44, на основата на който се произвежда ProViotic, е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус (LB) - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства.
0
продукта
0
продукта
0
продукта
0
продукта
1
продукта
2
продукта
7
продукта
0
продукта
0
продукта
1
продукта
0
продукта
0
продукта
18
продукта
1
продукта

eKoala

еКоала е иновативна високотехнологична фирма, която произвежда екологични бебешки и детски продукти от биопластмаса и растителен кашмир.

Какво е БИОПЛАСТМАСА

БИО пластмаса звучи като типичен оксиморон, след като е доказано, че пластмасата се разгражда за столетия и е основен природен замърсител. Уловката е в иновацията на еКоала, биопластмасата е произведена от 100 % възобновяеми естествени растителни суровини – царевица, цвекло и зелената маса на зърнените култури.

След края на жизнения си цикъл,  продуктите от биопластмаса, които са 100% естествени и 100% биоразградими, се връщат обратно в природата без да я натоварват или замърсяват.

100% БИОпластмаса

100% биоразградими

100% Произведено в Италия

Отговаря на EN14372 и EN14350

еКоала е заигравка със съчетаването на симпатичното растителноядно австралийско “мече“ коала и екологичната биопластмаса. Всички продукти на еКоала са изцяло изработени от био пластмаса и очевидно не съдържат никакви опасни съставки - BPA, фталати и всякакви други нерастителни вещества.

След като вече сме наясно, че БИОпластмасата е 100% нетоксична и здравословна в бебешкото и детско ежедневие – еКоала съдове за хранене и пиене, играчки, залъгалки за чесане на зъбите, прибори за хранене – е време и за втория оксиморон – Растителен Кашмир.

Какво е Растителен Кашмир

Уникално иновативно текстилно влакно, изработено изцяло от бяла борова дървесина – 100% естествено, здраво, но и изключително меко и приятно на допир.

Дървеният пулп от бял бор се произвежда единствено от материала, придобит при нормалното подрязване на боровите дървета, без да се нараняват и унищожават самите дървета, за да се избегне допълнителното обезлесяване на нашата планета. Боровите дървета са специално засадени от еКоала и се отглеждат според принципите на устойчивото земеделие.

И преждата от боровите влакна се прави в пълно съответствие със стандартите за екологична устойчивост. Специфичната й молекулярна структура придава мекота и лекота на допир, и много висока степен на абсорбция. Изглежда невероятно, но колкото повече се пере тази прежда, толкова по-мека става.

Растителната фина прежда от бяла ела е свежа като лен, гладка като сатен и мека като кашмир. Тя е униклано дишаща, с анти-мирис и абсорбиращи свойства, хладна през лятото и топла през зимата. “Бебешко одеяло за летните нощи, кърпа за първите бани, меко покривало за защита от слънце и вятър, специално скришно местенце за кърмене на бебето, пелена, пълна с прегръдки и перфектен лигавник“ – продуктите на еКоала от растителен кашмир.

Изключителните свойства на бялата борова дървесина да диша и изолира едновременно са широко известни и използвани от векове - любимите ни дървени финландски къщи например. Боровите трупи са най-добрия естествен изолатор - държат хладно през лятото и топло през зимата, поддържат една и съща полезна за човека влажност на въздуха целогодишно и се считат за най-здравословната микросреда на планетата.

Технологията на еКоала да произвежда естествени бебешки продукти от бяла борова дървесина е иновативна поради използването именно на тези дървесни влакна като текстилна фина прежда. И уникална, поради свойствата, които тази растителна прежда придава на крайните продукти. Свежи като лен, гладки като сатен и меки като кашмир.

Забележка: В еКоала използваме само 100% рециклируеми биоразградими опаковки – необработен картон без пластмасово покритие, без химически лепила, без метални скоби за зкрепване. Всички наши мастила са багрилни и са без тежки метали. Нашите опаковки са повече функционални, отколокото естетически издържани, но със сигурност са идеални за съхраняване на околната ни среда.

33
продукта

Doddl

Doddl помага на малките деца да започнат да се хранят самостоятелно с ергономичните си и иновативни нож, вилица и лъжица. Децата трябва да могат да използват инструментите интуитивно и те трябва да подпомогнат развитието на мускулен контрол и координация на ръцете и окото.
Приборите за хранене не трябва да бъдат водещи - но трябва да бъдат достатъчно лесни за употреба, за да се избегне чувство на неудовлетвореност от страна на детето.

Doddl приборите

 • Много по-лесни за хващане и контрол от стандартните детски прибори за хранене;
 • Меките зони за докосване позволяват правилното поставяне на пръстите;
 • Развиват умения и увереност;
 • Многократно награждавани;
 • Ножът и вилицата са функционално остри, без да нараняват – сертифицирани по ЕС стандарт EN 14372 за безопасност;
 • Висококачествени материали без BPA и фталати;
 • Подходящи за 12 м + (вижте и новите бебешки прибори, подходящи за 6 м +)
 • Британски дизайн
 • Подходящи за миене в съдомиялна машина.
11
продукта

Reisenthel

Reisenthel е немски бранд, създаден през 1971 година от Питър Рейзентел, който използва своята иновативност и внимание към детайла и смята, че винаги има място за още подобрение. Тайната на техния успех е фокусирането върху добрия дизайн и силата на иновацията. Брандът се е наложил в над 52 държави, помагайки на хората в тяхното всекидневие. Те освежават деня на своите клиенти, независимо дали работят, пътуват или пазаруват.

Reisenthel се интересуват от бъдещите поколения и взимат участие в социални проекти. Ето защо тяхната благотворителна инициатива подкрепя проекти за подпомагане на децата: Един процент от приходите, които печелят от детската колекция са дарявани на избрани организации. Зад успеха на над 600-те им продукта и над 2000 дизайна по целия свят стои семейство с изключителен персонал, отдаден изцяло на работата си.

126
продукта

Tierra Verde

Tierra Verde / Тиера Верде - без токсини, с по-малко пластмаса и боклуци в домакинството си:

 

Yellow & Blue – екологични почистващи, перилни и измиващи препарати

CasaOrganica – продукти за дома от екологичен памук и други алтернативи за домакинството

MamaNatura – продукти за лична хигиена

GaiaCup – менструални чашки и превръзки за многократна употреба

49
продукта

Healthy You

Дифузери и арома лампи Healthy You

3
продукта
4
продукта

Benecos

Benecos

10
продукта

AfterSpa

AfterSpa

1
продукта

Moltex

Moltex

6
продукта

Etamine du Lys

Etamine du Lys

10
продукта

Organic Kitchen

Organic Kitchen

4
продукта

Claro

Claro

 

2
продукта

KTC

1
продукта

Here We Flo

Here We Flo

5
продукта

berlin biobrush

Цветна биоразградима четка за зъби, направенa от биопластмаса - целулозен остатък от дървопреработвателното производство. Компостируема опаковка. Производството на четките за зъби berlin biobrush е стъпка в посока намаляване на замърсяването и грижа към природата.

9
продукта

fit® GmbH

Надраствайки всекидневно себе си, немската фирма fit GmbH e постигнала забележителни постижения в сферата на производство на почистващи препарати, които са резултат от отговорен подход към околната среда, на икономични и енергоспестяващи производствени процеси и добри практики. Зеленото производство на fit GmbH създава препарата за миене на съдове, домакински почистващи препарати и перилни препарати и омекотители и много други.

7
продукта
0
продукта

Aloe Dent

 • Паста за зъби с активен въглен, избелваща паста за зъби, паста за чувствителни венци или почистваща с кокосово масло - Aloe Dent се грижи за здравето на зъбите с освежаващи пасти без флуорид, измиващи с меки абразивни частици и екстракт от исландски мъх, съдържащи успокояващо алое, антисептично етерично масло от чаено дърво и освежаващи ментови масла.
6
продукта

Silver Care

Silver Care

12
продукта

GRN

 • Добре дошли в света на GRN! Това е името на нова марка козметични продукти, съкратено от green - едва ли има друг цвят, синоним на събуждането, природата и живота, както зеленото. Сериите био продукти Pure Elements, Essential Elements и Rich Elements са насочени към грижата за различни типове коса и кожа, вдъхновени от богатството на растителните масла и екстракти. Почти изцяло веган продукти, козметиката GRN не се тества върху животни.
3
продукта

Love & Green

     

Love & Green

 • Love & Green са се посветили на идеята да отхвърлят всяка съставка, за която се подозира, че може да има и най-лекото влияние върху здравето и да подберат най-грижещите се за кожата натурални съставки. Сред техните продукти ще откриете интимен гел за нежна грижа за деликатните зони, биоразградими кърпички и бебешки пелени, нежна почистваща мицеларна вода.
 •                                                              

                                                                             

10
продукта

Doctor Plotka's, Mouth Watchers

Doctor Plotka's, Mouth Watchers - aнти-бактериални четки за зъби с нано сребро 

2
продукта

Zechstein

Zechstein извлича чист природен магнезиев хлорид от происторическото море Зехщайн, които е идеален за разнообразни локални приложения – под формата на гел или олио, за бързо и пълноценно усвояване.

5
продукта

Vivicot

 • Vivicot Pure Cotton е серия продукти за интимна грижа, направени с природната суровина памук. Хипоалергенни и дишащи дамски превръзки и тампони, както и ежедневни превръзки от 100% памук. Произведени от италианска семейна компания с богат опит в текстилния сектор и предназначени за хора, избиращи хипоалергенни, натурални, екологични и биоразградими алтернативи.
4
продукта

Monkey Natural

 • Кристално чист въздух - мисия възможна благодарение на торбичките с активен въглен от бамбук от Monkey natural. Лесен и натурален метод за освежаване на въздуха у дома, в офиса, в колата. Абсорбират неприятните миризми и замърсители, без добавени изкуствени аромати. Торбички с дълъг експлоатационен живот, след което могат да се използват за торене на цветя.

 • Екологични картички със семена - за вски повод или за новородено момченце или момиченце.

1
продукта

If you care

If you care, Великобритания

2
продукта

Biopuro

Biopuro - италиански перилни био препрати.

Вискокачествен био препарат за цветно пране, био препарат за бебешки дрешки, био преперат за черно и тъмно пране.

6
продукта

Bebevisa

 • Първоначално придобило популярност в Япония, растението конджак е естествен начин нежно да ексфолираме сухите клетки и да почистим порите на лицето. Bebevisa ни предлагат два варианта как да се възползваме от уникалните качества на конджак – под формата на гъба или кърпа за лице. Каквото и да изберете резултатът ще бъде естествено сияеща кожа, балансирано pH и нежно усещане за чистота, дори и за най-чувствителната кожа!
3
продукта

KURO-BO

KURO-BO - стъклени бутилки от боросиликатно стъкло, натурален активен въглен за филтриране на вода - монети и пръчки

3
продукта

The Blue Bear

The Blue Bear - хипоалергенни перилни препарати, базирани на растителна основа с изцяло натурални съставки, създадени за нашите деца, за да растат по-щастливи и здрави в чиста природа. 

4
продукта

Organic Shop

 • Светът на Organic Shop обединява разнообразни плодове, билки, цветя и подправки, за да създаде една природна гама от продукти в услуга на красотата - ароматни шампоани, балсами и маски за коса, нежни ексфолианти за тяло, уханни соли за вана, кремове и лосиони за тяло с екзотични ароматни нотки. Organic Shop представя изпитани и традиционни рецепти с естествени съставки в един съвременен прочит.

3
продукта

Wooden Spoon

Wooden Spoon е българска марка за био козметика, вдъхновена от идеята да предложи възможно най-чистата и истинска природна козметична грижа за бебета, деца и възрастни. 

Вярват и застават зад всеки един техен продукт, не заради маркетинга в посланието, а заради това, че го изработват като за тях самите и техните деца. Горедят се с чисти си и честни продукти.

Wooden Spoon съчетава сурови и необработени био сертифицирани масла с безценни билкови екстракти, които не само променят цялостното усещане на тялото и лицето, но и ефективно помагат за поддържането на здрава, млада и неустоимо нежна кожа.

Всички продукти на марката са произведени по щадяща технология за максимално запазване на естествените качества на суровините.

15
продукта

Douce Nature

Douce Nature - био сертифицирана козметика, Франция. 

2
продукта

Ecodoo

Ecodoo е водеща марка еко продукти, произведени във Франция и 90% от продуктите са сертифицирани от Ecocert. Ecodoo предлага пълна гама от екологични продукти за всички ежедневни домакински задачи. Ecodoo дарява 1% от оборота си за защита на планетата.

- растителни и/или минерални производни активни съставки.
- биоразградими суровини.
- няма нефтопродукти, без синтетични оцветители или аромати.
- продуктите отговарят на стандартите за "Натурални детергенти и натурални детергенти създадени от органични съставки", сертифицирани от Ecocert Greenlife.
- екологични производствени процеси.
- опаковки, които могат да се рециклират и не съдържат бисфенол А.

3
продукта

Natura Amica

Eфективни, екологични и безопасни препарати за вашия дом

Историята на Natura Amica започва през 1996 г., когато Антонио и Мая дават живот на своята мечта – автентичен дом и грижа за кожата с уважение към човека и околната среда. Да живеем в по-устойчив свят във връзка с природата чрез ежедневния ни избор на продукти - за нашето домакинство и уреди, за грижата за кожата, дрехите, въздуха и много други!

 

13
продукта

Zoya Goes Pretty

 • Zoya Goes Pretty е българска козметична марка с продукти за възможно най-естествена и непретенциозна грижа за кожата. Козметичните продукти на марката съчетават две или три масла и основата винаги е карите/ший (shea butter). Всичко започва от прекрасния микс от какао и карите - продукт за употреба след плаж с прекрасен ароматът на шоколад за едно наистина специално изживяване.

  Използват се нерафинирани и органични масла, които се разтопяват на 40 °, като по този начин се запазват всичките им качества. Обогатени допълнително с етерични масла, според нуждите на лицето и тялото, линията ZGP се превръща в уникална и семпла грижа за всеки.

4
продукта

Bio Happy

Натурална козметика за коса и кожа

Bio Happy предлагат продукти, които осигуряват активна и натурална грижа за всички типове коса и кожа. Техните козметични продукти са формулирани с натурални съставки, без силикони, парабени, алергени или оцветители. Кремовете, измивните гелове и тоникът за лице предлагат нежно почистване и хидратация, а серията им за коса се грижи за перфектното измиване и регенериране на косъма. Към състава на своите продукти добавят само натурални аромати.

2
продукта

Green Human Being

Green Human Being е социално отговорна компания, която предоставя биоразградими бебешки пелени от бамбук. Вдъхновяват се от природата и създават по-добри пелени за здравето и комфорта на вашето бебе, които са и по-щадящи за околната среда.

С пелените на Green Human Being вашето бебе получава висококачествени грижи, а вие внасяте своя принос за по-чиста планета.

6
продукта

Новини